Xگروه بین المللی HSE IRAN
گروه بین المللی ایمنی بهداشت

سلطان معرفت یاعلی ابن موسی الرضا(ع) :: معرفی رشته روابط بین المللی

 
 
 

» آمار بازدید


» بازدید امروز : 84
» بازدید دیروز : 94
» بازدید هفتگی : 313
» بازدید ماهیانه : 497
» بازدید سالانه : 497
» کل بازدیدها : 50967

 

» جدیدترین مطالب

کیف کفش زنانه
سخنان استاد الهی قمشه ای
یکی از اسماء خدا یاکریم الصَّفْح '
جنگ سرد
103 نکته برای شادتر زندگی کردن
رابطه قران با شیمی(معجزه شیمی قران)
رابطه فیزیک باقران وسخن امام صادق علیه السلام
تعویض پرچم گنبدامام رضا
کیف کفش چرم قائم(عج)
بازاریابی شبکه ای و کلاهبرداری

 
 


معرفی رشته روابط بین المللی 1396/12/19
با شعله ور شدن آتش جنگ جهانی دوم، محافل علمی دنیای غرب توجه بیشتری به این حوزه مطالعاتی مبذول داشته و چارچوب منظم تر و علمی‌تری بدان بحشیدند. از آن پس روند تکامل رشته روابط بین‌الملل شدت گرفته و و تا کنون قالب های فکری، رویکردها ، نظریه ها و مدل های گوناگون بسیاری برای درک مسائل بین‌المللی ارائه گردیده است. همین تنوع و گوناگونی شیوه های برخورد با روابط بین‌الملل موجب سر در گمی و حیرت دانشجویان و محققان تازه کار شده است. این مساله در غرب که زادگاه اولیه این رشته علمی است اساتید و محققان را بر آن داشته است تا با طرح کلی و منسجم مباحث این رشته و معرفی مختصر رویکردها و نظریه های رایج از سر در گم شدن تازه واردان این وادی جلوگیری نمایند.
در کشور ما آشنایی با این رشته بسیار دیرهنگام تر از غالب کشورها آغاز گردید. و متاسفانه هنوز هم به مانند سایر زیر شاخه های علوم سیاسی نتوانسته است.جایگاه شایسته ای را کسب نماید. و حتی از این حیث از سایر زیر شاخه های علوم سیاسی نیز موفقیت کمتری داشته است. و کمتر در کشور ما بدان توجه می شود و متخصصان این رشته کمتر در جایگاه خود و در شغلی که تخصص آن را کسب کرده اند، مشغول به کار می شوند و در عوض افرادی با تخصص های غیر مر تبط در مشاغلی که با رشته روابط بین الملل مشغول به کار می شوند( هر چند به کار گیری افراد در رشته های غیر تخصصی یکی از مشکلات عمومی در کشور ما به حساب می آید لکن این مساله در رشته های مرتبط با علوم سیاسی و خصوصا رشته روابط بین الملل بروز بیشتری دارد) با مراجعه به وزارت خارجه و بررسی کارکنان این وزارت به عنوان یکی از عمده ترین جاهایی که مر تبط با رشته روابط بین الملل است، هر چه بیشتر با محجور ماندن و عدم توجه به این رشته در کشور ما آشنا خواهید شد. در صورتی که بهره مندی از متخصصان این رشته می توانست بسیاری از مشکلاتی را که نا آشنایی برخی مسولین با این رشته برای کشور پدید آورده بود. را کاهش دهد. ولی متاسفانه اوضاع در کشور به گونه ای است که هر کسی به خود جرات می دهد که به راحتی بدون اینکه کمترین تخصصی داشته باشد در این عرصه اظهار نظر کند. و تحلیل ها ی عامیانه در جامعه ما رونق بسیاری یافته است و حتی اساس برخی از تصمیم گیری ها هم همین تحلیل های عامیانه است که به تحلیل کوچه و خیابانی معروف است، شاید بارها به رانندگانی برخورد کرده باشید که زمین وزمان را به هم می دوزند و چنان اوضاع بین المللی را تحلیل می کنند، که انگار اشراف کامل بر تمام مسائل دارند. و اینکه افرادی که حتی شاید فقط از دور نامی از رشته روابط بین الملل شنیده باشند از پذیرش مسولیت های خطیر مرتبط با این رشته، کوچکترین تردیدی به خود راه نمی دهند. و همین مساله هم خود باعث یاس و نا امیدی دانش پژوهان این رشته گردیده است و خود باعث گردیده است که تلاش و تحقیق و پژوهش در این رشته در کشورما از غنای لازم بر خوردار نباشد. و البته این به معنای نفی برخی تلاش های صورت گرفته از سوی برخی دلسوزان این رشته نمی باشد. لکن غرض بیان زیان و ضرری است که متوجه رشته روابط بین الملل و به تبع آن جامعه به خاطر کم توجهی به این رشته شده و خواهد شد. رشته روابط بین الملل که در سال ۱۹۱۹ به عنوان یک رشته دانشگاهی وارد عرصه مطالعاتی اندیشمندان گردید در ایران  هم اکنون در مقطع ارشد و دکتری تخصصی در دانشگاههای تهران ، شهید بهشتی ، علامه طباطبایی، اصفهان ،دانشگاه آزاد اسلامی و ... دایر است
 
مقاطع رشته روابط بین الملل در ایران
 
الف ) دوره کارشناسی
 
 روابط سیاسی (دیپلماتیک ) یکی از برنامه های علمی و آموزش عالی است که پس ازپیروزی انقلاب اسلامی در ایران با اهداف مشروحه زیر تهیه و تدوین گردیده است .
الف : تربیت کادر سیاسی متخصص و متعهد به مکتب والای اسلام برای انجام وظیفه در سازمان مرکزی امور خارجه و یا نمایند گیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و دیگر نهادهای بین المللی .
ب : تهیه متون تحقیقاتی و اطلاعاتی در زمینه تحولات سیاسی جهان و روابط بین الملل .
ج : تغذیه وزارت امور خارجه و نهادهای تابعه با فرهنگ و سیاست خارجی جوامع مختلف بین المللی .
 
ب ) رشته روابط بین الملل در مقطع کارشناسی ارشد دارای ۴ گرایش است :
 
۱. حقوق بین الملل
با گسترش روابط بین الملل و پیچیده تر شدن روابط و مسائل اشخاص و ملتها , مسایل حقوقی نیز شکل جدیدی بخود گرفتند و ضرورت گسترش و تدوین قوانین و اصولی جدید , در نهایت منجر به شکلگیری حقوق بین الملل بعنوان یکی از گرایشهای رشته روابط بین الملل شد
 ۲. سیاست بین الملل
رشته روابط بین الملل از جمله رشته های نوپا در عالم سیاست به شمار میرود که سابقه آن به عنوان یک رشته دانشگاهی حداکثر به سالهای میان دو جنگ جهانی برمیگردد. سیاست بین الملل از مهمترین گرایشهای رشته روابط بین الملل است که به کشف, بررسی و علت کاوی رفتار دولتها ( و اخیرا مجامع بین المللی ) در عرصه بین الملل میپردازد.
 
۳. سازمانهای بین المللی
 
۴. اقتصاد بین الملل
 
ج )‌ رشته روابط بین الملل در دکترا
 

نظرات

پست نظرات
نام:


ایمیل:


عنوان:


نام سایت:


نظرات:

كد:



 


 
 
 
 
 

اطلاعات مدیر وبلاگ:



تماس با مدیر سایت

اطلاعات تماس

 
 

گالری تصاویر:


 
 

جستجو:

جستجو در محتوا   


 
 

لینکهای مرتبط:


 
 

لیست کتاب ها:



 
 

دوستان:


 
  Copyright 2012 . All Rights Reserved